Ste že slišali za rokavice s celliantom, ki pomagajo pri artritisu? Revolucija v tekstilni industiji je zdaj na voljo tudi vam! Preverite, kako vam lahko ta inovativna tehnična tkanina pomaga do boljšega zdravja in počutja.

KAJ JE CELLIANT?

Celliant je tkanina, ki vsebuje delce kremena, silicijevega oksida in titanovega oksida.

V posebnem, večstopenjskem postopu minerale zmeljejo v izredno fin prah. Ta mešanica mineralov se nato doda nosilcu in iz nje nastane preja ali vlakno, ali pa se celliant v prahu doda nosilcu in se nanese kot premaz na tkanino.

ZAKAJ JE CELLIANT TAKO EDINSTVEN?

Njegova glavna prednost je termoreaktivna narava mineralov. Gre za edinstveno lastnost – sposobni so namreč absorpcije in odboja energije.

Zato imajo vsi izdelki s celliantom sposobnost zajemanja telesne toplote, ki jo pretvorijo v infrardečo energijo polnega spektra. Z drugimi besedami – oblačila, stkana iz cellianta, se lahko aktivirajo s telesno toploto in oddajo energijo v obliki infrardečega sevanja (FIR) nazaj v telo.

KAKO DELUJE IN KAKŠNE SO NJEGOVE KORISTI?

Celliant torej pretvarja toploto vašega telesa v infrardečo energijo polnega spektra. Ta se odbije nazaj v telo, tudi skozi več plasti tkanine, kar omogoča, da jo tkivo in mišice absorbirajo.

Lokalno povečana prekrvavljenost

Infrardeča svetloba polnega spektra spodbuja lokalno cirkulacijo, zaradi česar je celicam na voljo več tkivnega kisika – v povprečju se njegova vsebnost poveča do 8,4 %.

Izboljšana oksigenacija celic

Celliant uravnava telesno temperaturo in izboljšuje oskrbo celic s kisikom.

Hitrejša obnova celic

Ti učinki spodbujajo hitrejšo obnovo celic, kar vam daje več energije, hitrejše okrevanje in boljše spanje.

CELLIANT IN ARTRITIS

Vse zgoraj naštete lastnosti pa so se izkazale kot izjemno blagodejne pri ljudeh z artritisom.

Številni zdravniki, ki se ukvarjajo z zdravljenjem te kronične bolezni, priporočajo toplotne tretmaje, ki pomagajo zmanjšati vnetje ter ublažiti bolečine in togost, ki se pojavljata pri artritisu.

Kakšne prednosti ima toplota pri artritisu?

  • Spodbuja celjenje poškodovanih tkiv: zaradi toplote se krvne žile v mišicah razširijo, kar poveča pretok kisika in hranilnih snovi v mišice.
  • Zmanjšanje togosti sklepov: toplota poveča prožnost mišic in vezivnega tkiva, kar poveča gibljivost sklepov.
  • Spodbuja delovanje sklepne tekočine: segrevanje sklepa, ki mu sledi nežno upogibanje in razgibavanje, lahko spodbudi nastajanje sklepne tekočine, kar poveča mazanje sklepa in dostavo hranilnih snovi v sklepno tkivo.
  • Odvračanje pozornosti možganov od bolečine: prijetna toplota lahko spodbudi čutne receptorje v koži in zmanjša prenos bolečinskih signalov v možgane.

J&D Special rokavice s celiantom

Združili smo naravno mehkobo in udobje bombaža z revolucijo cellianta. Nastale so kakovostne in trpežne rokavice, ki so primerne za vse starosti.

Vzljubili jih boste vsi, ki imate težave s prekrvavitvijo, pekočimi podplati, mrzlimi nogami, sladkorno boleznijo, krči ipd.

Rokavice še posebej priporočamo ljudem, ki imajo:

  • mrzle roke in slabo prekrvavitev,
  • mravljince v rokah, artritis, revmo, otečene in boleče členke,
  • bolečine zaradi zožanega karpalnega kanala,
  • bolečine v zapestjih in členkih.

rokavice s celliantom

J&D Special rokavice s celliantom nosite po potrebi ob pojavu bolečin. Priporočamo, da jih nosite tudi ponoči, saj je tako celliant dlje časa v stiku s kožo in lahko bolj učinkovito deluje.

Preženite neudobje in bolečino in v svoj vsakdan vnesite več odličnega počutja – z inovativno tehnično tkanino celliant!