Mikroskopsko majhni delci z ogromno potenciala – prihodnost prehranskih dopolnil je nano. Spoznajte nano revolucijo in občutite njeno moč z 10-krat učinkovitejšim nano kolagenom!

Nanotehnologija je povzročila pravo revolucijo na področju zdravstva, farmacije in kmetijstva. In zdaj je ta revolucija na voljo tudi vam – prinaša vam do desetkrat učinkovitejša prehranska dopolnila!

NANO TEHNOLOGIJA, MAKRO UČINEK!

Nanotehnologija je deležna pozornosti predvsem zaradi možnosti uporabe v medicini, za prehranska dopolnila pa je ključen proces, ki mu pravimo “nanokapsulacija”. Gre za pakiranje delcev nano velikosti, na primer želenih hranilnih snovi, v lupino, tako da nastanejo nanokapsule.

Te mikroskopsko majhne kapsule imajo pa velike koristi – poglejmo, katere!

5 PREDNOSTI PREHRANSKIH DODATKOV V NANO OBLIKI

Znanstvena raziskave potrjujejo, da lahko nanotehnologija izboljša številne ključne lastnosti prehranskih dopolnil. Predstavljamo vam pet glavnih prednosti.

 1. Povečana absorpcija

Uporaba nanotehnologije povečuje biološko dostopnost in bioaktivnost hranil z zmanjševanjem njihove velikosti in spreminjanjem površine.

 

 1. Varujejo pred oksidacijo in izboljšajo stabilnost

Mnoga hranila, kot so recimo vitamini in minerali ter maščobe, so nestabilna in se pod vplivom svetlobe, toplote ali vlage razgradijo ali oksidirajo.

Z enkapsulacijo v delce nano velikosti jih zaščitimo pred temi dejavniki in jim omogočimo, da dlje ohranijo svojo polno učinkovitost in moč.

 

 1. Ciljna dostava

V zdravstvu ta tehnika omogoča ciljno dostavo zdravil, v prehrani pa lahko omogoči veliko učinkovitejšo dostavo hranil celicam. To pomeni, da lahko hranilo prispe neposredno tja, kjer je potrebno, kar zmanjša možnost neželenih učinkov in poveča njegovo učinkovitost.

 

 1. Boljši okus

Številni prehranski dodatki ali hranila niso prijetnega okusa, zato jemanje včasih zahteva mešanje s sokovi, dodajanje v jogurte in podobne trike.

Nano oblika je odlična alternativa tem zamudnim navadam in dodajanju umetnih arom, saj jemanje naredil občutno enostavnejše in prijetnejše.

 

 1. Boljša topnost

Nekatera hranila so slabo topna v vodi ali drugih tekočinah, kar lahko omejuje njihovo učinkovitost. Z zmanjšanjem velikosti delcev lahko dopolnilo postane bolj topno in se lažje meša z drugimi snovmi, kar izboljša njegovo splošno učinkovitost.

EDINSTVEN PRODUKT NA SLOVENSKEM TRGU: J&D Special nano kolagen

J&D Special nano kolagen je koncentriran 100-odstotno biološko aktiven morski kolagen z vitaminom C. Zaradi nano oblike je do kar 10-krat učinkovitejši od navadnega kolagena!

ZAKAJ DODATEK VITAMINA C?

Vitamin C je ključnega pomena za tvorbo kolagena v telesu. Kolagen se torej brez vitamina C zelo slabo ali skoraj nič ne absorbira, zato se vedno priporoča hkratno jemanje kolagena z vitaminom C.

Mi smo vam jemanje olajšali in J&D Special nano kolagen že obogatili s potrebno dozo vitamina C za optimalno absorpcijo!

KOMU KORISTI J&D SPECIAL NANO KOLAGEN?

Kolagen ni le zaveznik lepote, ampak tudi zdravih kosti in sklepov. Zato bo koristil vsem, ki želite:

 • okrepiti kosti in zobe,
 • upočasniti proces staranja,
 • negovati hrustanec in vezi,
 • lajšati bolečine v sklepih,
 • pomladiti in negovati kožo,
 • okrepiti lase in nohte,
 • podpreti nastanek mišične mase,
 • zmanjšati videz strij, celulita in pigmentnih madežev,
 • okrepiti imunski sistem.

Z J&D Special nano kolagenom z vitaminom C je revolucija v vaših rokah – kupite svoj kolagen in se na lastni koži, laseh in sklepih prepričajte v njeno učinkovitost!