Ko pride menopavza, to še ne pomeni, da mora libido oditi. Se sprašujete kako izboljšati pomanjkanje libida v menopavzi? Spoznajte naravno skrivnost, ki okrepi vašo spolno moč – ob tem pa še imunski sistem!

Menopavza je naravni biološki proces, ki označuje konec reproduktivnih let ženske in se običajno pojavi med 45. in 55. letom starosti. Ta prehod pri mnogih ženskah spremljajo različni neprijetni simptomi, kot so vročinski valovi, nihanje razpoloženja, suhost nožnice in nizek libido.

V tem članku vam predstavljamo razloge za padec libida pri ženskah v menopavzi in kar je še pomembnejše – kako lahko v svojo spalnico vrnete iskrico na popolnoma naraven in varen način!

 

3 RAZLOGI ZA UPAD LIBIDA V MENOPAVZI

Nizki libido ali zmanjšano spolno poželenje je pogosta težava žensk v menopavzi. K temu lahko prispevajo:

 1. Hormonske spremembe

Menopavzo zaznamuje precejšnji upad estrogena in progesterona, kar lahko povzroči vrsto simptomov – suhost nožnice, nelagodje med spolnim odnosom in upad libida.

 1. Telesne spremembe

Staranje spremljajo fizične spremembe, kot je atrofija nožnice (tanjšanje nožnične sluznice), kar lahko povzroči neprijetne občutke med spolnim odnosom.

 1. Psihološki dejavniki

Menopavza je pogosto čas velikih življenjskih sprememb, kot so upokojitev, odhod otrok od doma in staranje staršev, kar lahko vodi v stres, tesnobo in depresijo – vse to pa vpliva na spolno željo.

 

KAKO LAHKO ŽENSKE POVEČATE LIBIDO?

Za povečanje libida imate na voljo več rešitev:

 • Hormonsko nadomestno zdravljenje (HRT) vključuje jemanje hormonov, ki jih telo ne proizvaja več. HRT lahko pomaga ublažiti simptome menopavze, vključno z nizkim libidom.

 

 • Redna telesna vadba pomaga izboljšati razpoloženje, raven energije in s tem libido. Čvrsto telo pa seveda vpliva tudi na samozavest, in samozavestna ženska je veliko bolj sproščena in pripravljena na užitke v postelji! Še posebej koristne so joga, hoja in vadba za moč.

 

 • Meditacija pomaga zmanjšati stres in izboljšati razpoloženje, kar lahko pri ženskah v menopavzi poveča libido.

 

 • Akupunktura je alternativna terapija, in nekatere študije kažejo, da lahko pomaga izboljšati spolne funkcije in željo pri ženskah v menopavzi.

 

NARAVNA POMOČ ZA IZBOLJŠANJE LIBIDA

Pravijo, da ima narava rešitev za vsako težavo, in tudi pri libidu ne razočara! Poglejmo v zakladnico naravnih sestavin in spoznajmo tiste, ki imajo najmočnejši vpliv na libido žensk v menopavzi.

 • Maca je koreninasta zelenjava, ki izvira iz Peruja in se pogosto uporablja kot naravna pomoč za povečanje energije in libida.

 

 • Ginseng je priljubljeno rastlinsko dopolnilo za izboljšanje energije in vitalnosti. Študije so pokazale, da lahko ginseng pomaga izboljšati spolno delovanje in željo.

 

 • Vitamin D je bistveno hranilo, ki ima vlogo pri številnih telesnih funkcijah, vključno z razpoloženjem in libidom. Nekatere študije kažejo, da lahko dodatek vitamina D pomaga izboljšati spolne funkcije pri ženskah v menopavzi.

 

Spoznajte 100-% naravni zeliščni afrodiziak brez negativnih stranskih učinkov. Vsebuje maco in ginseng ter izvleček rastline epimedium ali po slovensko vimček, ki pomaga povečati pretok krvi v vaginalna tkiva.

 

Pozitivni učinki, ki jih ima Libido med pri ženskah:

 • užitek in udobje med odnosom,
 • pomaga zmanjšati strah in tesnobo,
 • poveča libido in izločanje estrogena,
 • poveča občutljivost točke G,
 • pomaga zmanjšati učinke stresa,
 • pomaga pri težavah z mehurjem,
 • pomaga pri težavah z neplodnostjo.

 

Libido med pa vsebuje še matični mleček, cvetni prah, cimet in druge naravne sestavine, ki podpirajo ne le vašo spolnost, ampak tudi močan imunski sistem. Tako vam Libido med prinaša zdravje in zadovoljstvo na popolnoma naraven način.

Preizkusite ga in se prepričajte ko bo libido skočil v višjo prestavo, se boste počutile kot prerojene. Ste pripravljene?