Izvedite katere prednosti imajo nogavice za diabetike, kako izbrati najboljše in kako vam lahko koristijo – tudi, če niste diabetik!

KAJ SO NOGAVICE ZA DIABETIKE?

Nogavice za diabetike so posebej zasnovan kos oblačila, ki zagotavlja dodatno udobje in podporo posameznikom s sladkorno boleznijo. Na splošno se diabetične nogavice uporabljajo za preprečevanje težav s stopali in zapletov pri sladkorni bolezni.

Te nogavice so izdelane iz materialov, ki odvajajo vlago in pomagajo ohranjati stopala suha ter preprečujejo rast bakterij in glivic.

Vrh nogavice ne stiska, s čimer omogočijo prost pretok krvi, pogosto pa imajo tudi oblazinjene podplate, ki poskrbijo za blaženje in podporo stopalom.

Poleg tega imajo nekatere nogavice za diabetike brezšivne prste, ki zmanjšujejo tveganje za nastanek žuljev in drugih poškodb.

ZAKAJ IMAJO DIABETIKI TEŽAVE Z NOGAMI?

Stopala so za posameznike s sladkorno boleznijo še posebej pomembna, saj lahko sladkorna bolezen povzroči spremembe, zaradi katerih so bolj dovzetna za poškodbe in okužbe.

Sladkorna bolezen vpliva na krvne žile in živce v stopalih, zaradi česar se stopala težje celijo in težje občutijo bolečino ali poškodbe.

Prav tako lahko privede do izgube občutka v stopalih, zaradi česar sladkorni bolniki težje začutijo, da so jim čevlji pretesni ali da imajo na stopalu žulj ali ureznino. Tako lahko poškodbe ostanejo neopažene in se okužijo.

Sladkorna bolezen lahko povzroči tudi slabo prekrvavitev stopal, kar lahko upočasni proces celjenja in poveča tveganje za amputacijo.

nogavice za diabetike in za boljšo prekrvavitev

KAKŠNE SO NAJBOLJŠE NOGAVICE ZA DIABETIKE

Pri izbiri najboljših nogavic morajo diabetiki iskati naslednje lastnosti:

 • rahel vrh, ki ne ovira krvnega obtoka
 • material, ki odvaja vlago, da noge ostanejo suhe in se zmanjša tveganje za okužbo,
 • material, ki diha, da omogoča kroženje zraka okoli stopal,
 • dobro prileganje, ne pretesno ali preohlapno.

CELLIANT – POSEBNOST NOGAVIC J&D

J&D nogavice za izboljšanje prekrvavitve so izdelane iz posebnega materiala, imenovanega Celliant. Gre za tanko nit iz 13 termoaktivnih naravnih mineralov.

Material so razvili Američani za potrebe svojih astronavtov in vojske. Ker pa so klinične raziskave pokazale terapevtski učinek, se je kmalu začel uporabljati tudi v zdravstvene in športne namene.

Celliant so mikroskopsko majhni delci mineralov, občutljivi na svetlobo, ki so vtkani v vlakna, ta vlakna pa v vrhunske nogavice in rokavice J&D. Kot vidite na sliki, so na voljo tudi rokavice s celliantom za vse tiste, ki imate težave z rokami.

Nogavice za diabetike, za izboljšanje prekrvavitve

KORISTI NOGAVIC ZA IZBOLJŠANJE PREKRVAVITVE J&D 

Nogavice so primerne za vse, ki imajo težave s prekrvavitvijo, pekočimi podplati, mrzlimi nogami, sladkorno boleznijo, krči ipd. Primerni so za nošenje podnevi in ponoči, ne glede na vašo starost.

14 dni in noči jih nosite čim pogosteje, nato pa po potrebi v primeru bolečin ali krčev.

Izboljšan pretok krvi se kaže v številnih prednostih:

 • povečana vsebnost kisika v krvi in tkivih do 30 %,
 • blaženje bolečine,
 • boljše celjenje ran,
 • izboljšane atletske sposobnosti,
 • boljše uravnavanje telesne temperature,
 • recikliranje energije, ki se vrne telesu v obliki infrardeče svetlobe,
 • zmanjšane otekline in edemi.

Klinično dokazano je, da izdelki, obogateni s Celliantom, odpravijo bolečino, povečajo udobje in pomagajo pri zdravljenju.

Če ste diabetik ali le veliko stojite, vas mučijo neprestano mrzle noge ali krči, oblecite J&D nogavice za izboljšanje prekrvavitve in uživajte v udobju in boljšem počutju!