Adijo, tablete in praški, na sceni je nova zvezda – magnezij v spreju. Spoznajte, kako si lahko pripršite odlično počutje!

Magnezij je pomemben mineral, ki ima ključno vlogo pri številnih telesnih funkcijah, kot so delovanje živcev, krčenje mišic in zdravje kosti.

A ni vsak magnezij enak. Pomembno je, da poznate razlike med oblikami, ki so vam na voljo. V tem članku razkrivamo, katero kemijsko obliko je najbolje izbrati in zakaj je magnezijevo pršilo najboljša izbira.

KOMU LAHKO KORISTI JEMANJE MAGNEZIJA?

Na žalost veliko ljudi ne dobi dovolj magnezija samo s prehrano. Zato posežejo po prehranskih dopolnilih, da bi zadostili svojim dnevnim potrebam.

Magnezij je koristno dodajati, če ste:

  • športnik, saj podpira delovanje mišic in odpravlja mišične krče,
  • utrujeni in šibki, ker sodeluje pri proizvodnji energije,
  • pogosto pod stresom, saj pomaga zmanjšati tesnobo in izboljšati spanec.

KATERA OBLIKA MAGNEZIJA JE NAJBOLJŠA?

Magnezij je na voljo v številnih oblikah, v prehranskih dodatkih pa običajno najdemo tri. Poglejmo njihove značilnosti in koristi!

 

  1. Magnezijev citrat

Magnezijev citrat je oblika magnezija, ki je povezana s citronsko kislino. Ta kislina je naravno prisotna v agrumih in jim daje trpek, kiselkast okus.

Magnezijev citrat je ena najpogostejših oblik magnezija in je tudi med najbolj biološko dostopnimi, kar pomeni, da se v prebavnem traktu lažje absorbira.

  1. Magnezijev oksid

V naravi tvori belo, prašnato snov in se lahko prodaja v obliki prahu ali kapsul.

Ta vrsta se običajno ne uporablja za preprečevanje ali zdravljenje pomanjkanja magnezija, saj se slabo absorbira v prebavnem traktu.

Namesto tega se pogosteje uporablja za kratkoročno lajšanje neprijetnih prebavnih simptomov, kot so zgaga, prebavne motnje in zaprtje.

  1. Magnezijev klorid

V prebavnem traktu se dobro absorbira, zato je odličen večnamenski dodatek. Uporabljate ga lahko za zdravljenje nizke ravni magnezija, zgage in zaprtja.

Magnezijev klorid se najpogosteje jemlje v obliki kapsul ali tablet, včasih pa se uporablja tudi v kozmetičnih izdelkih, kot so losjoni in mazila.

ZAKAJ JE PRŠILO BOLJŠE KOT TABLETE ALI PRAH?

Čeprav so vse oblike magnezijevih dodatkov koristne, ima magnezijev sprej več prednosti pred tabletami in praški.

  • Prvič, telo ga lažje absorbira, saj zaobide prebavni sistem.

 

  • Drugič, magnezijevo pršilo je lažje za uporabo – nekateri ljudje imajo težave pri požiranju tablet. Pršilo prav tako nima neprijetnega okusa, kot ga imajo praški brez dodanih arom.

 

  • In tretjič, nekateri ljudje lahko imajo pri uživanju magnezijevih dodatkov prebavne težave.

 

Magnezij v spreju je torej koristen vsem, ki želite hitro in učinkovito delovanje, še posebej koristen pa je za posameznike, ki imajo težave s prebavo ali težko pogoltnejo tablete.

 

IN KATERI MAGNEZIJ V SPREJU IZBRATI?

J&D Ionic Magnezij v spreju

J&D Special ionizirana raztopina magnezijevega klorida v pršilu je 100-% naraven izdelek 99,8-% farmacevtske čistosti.

Visoko učinkovita ionska oblika omogoča znanstveno dokazano hitro absorpcijo – v le nekaj sekundah. Za zadostitev dnevnih potreb je dovolj, da ga enkrat na dan dodate soku, juhi ali kozarcu vode.

J&D Ionic Magnezij v spreju je izdelan v skladu s standardom ISO 22000: 2018, kar vam zagotavlja varnost, kakovost in učinkovitost, vse sestavine našega izdelka pa so proizvedene v EU.

zdravniki priporočajo magnezij v spreju

Če ste športnik, ki želi preprečiti krče, utrujeni od vsakodnevnega stresa, ali pa iščete enostaven način za povečanje vnosa magnezija, je magnezijevo pršilo lahko prava pot do dobrega počutja. Izberite odlično absorpcijo in kakovost – izberite J&D Ionic Magnezij v spreju!