Ujemite simptome pomanjkanja magnezija in jih odpravite s prehranskim dodatkom z najboljšo absorpcijo. Se počutite izčrpano in utrujeno? Morda gre za stranske učinke pomanjkanja magnezija! Predstavljamo vam simptome in kaj lahko storite, da se vrnete na pot dobrega počutja. Poglejmo zakaj pravzaprav uporabiti magnezij v spreju.

ZAKAJ POTREBUJEMO MAGNEZIJ

Magnezij je mineral, ki ima ključno vlogo pri številnih telesnih funkcijah, vključno z delovanjem mišic in živcev, uravnavanjem krvnega sladkorja in krvnega tlaka.

Kljub pomembnosti tega minerala pa ga številnim ljudem primanjkuje.

STE NAGNJENI K POMANJKANJU MAGNEZIJA?

Največje tveganje za pomanjkanje magnezija imajo starejši, ljudje z boleznimi prebavil, kot sta Crohnova bolezen in celiakija, osebe s sladkorno boleznijo tipa 2 in ljudje, ki uživajo prevelike količine alkohola.

Poleg tega lahko tveganje za pomanjkanje magnezija povečajo nekatera zdravila, kot so zaviralci protonske črpalke in diuretiki.

Nosečnice in doječe matere imajo prav tako večje potrebe po magneziju in so lahko izpostavljene tveganju za njegovo pomanjkanje.

Zelo velik dejavnik pomanjkanja magnezija pa je neprimerna prehrana. Tako imenovana “zahodna” hrana sestoji pretežno iz predelanih živil in vsebuje veliko maščob, rafinirane moke in sladkorja – torej veliko praznih kalorij in malo ključnih hranil, vitaminov in mineralov, med njimi magnezija.

Zaradi prehrane je torej veliko ljudi, ki drugače nimajo zgoraj omenjenih zdravstvenih težav, nagnjenih k pomanjkanju magnezija.

magnezij v spreju JD ionic

KAKO PREPOZNATE POMANJKANJE MAGNEZIJA?

Simptomi pomanjkanja magnezija lahko vključujejo:

 • utrujenost in šibkost,
 • izgubo apetita,
 • slabost,
 • bruhanje,
 • zmedenost,
 • nenormalno bitje srca,
 • krče,
 • mravljinčenje in odrevenelost.

zdravniki priporočajo magnezij v sprejuKAKŠNO OBLIKO MAGNEZIJA IZBRATI?

Za dodajanje magnezija je na voljo veliko različnih oblik, vključno s tabletami, prahom, kremami in pršili.

Čeprav so dodatki magnezija v tabletah in prahu priljubljeni, morda niso najboljša izbira za vsakogar. Starejši lahko imajo na primer težave pri požiranju tablet, pri nekaterih pa se lahko pojavijo neželeni učinki, kot je driska.

Magnezijevo pršilo oz. magnezij v spreju je novejša oblika magnezijevega dodatka, ki je vse bolj priljubljena zaradi enostavne uporabe in učinkovitega vsrkavanja.

Nanaša se neposredno na kožo ali poprši pod jezik. Tako magnezij zaobide prebavila, kar lahko zmanjša neželene učinke.

Magnezij v spreju pa ima še eno veliko prednosti – nanesete ga lahko na določena področja telesa. Ker so eden glavnih simptomov pomanjkanja magnezija mišični krči, je magnezij v spreju odlična rešitev proti mišičnim krčem. Preprosto ga vmasirajte v mišice in ublažil bo krče.

J&D IONIC MAGNEZIJ V SPREJU

Ionizirana raztopina magnezijevega klorida v pršilu je 100% naraven izdelek.

Magnezijev klorid naj bi bil najboljša oblika prehranskega dopolnila, deloma zato, ker ima ključno vlogo pri proizvodnji klorovodikove kisline (HCl) v želodcu. Ta je zadolžena za pravilno razgradnjo hrane.

Nekateri ljudje je ne proizvajajo dovolj, to pa lahko povzroči številne zdravstvene težave, povezane s presnovo in absorpcijo hranil.

PREDNOSTI J&D IONIC MAGNEZIJA V SPREJUIONIC magnezij v spreju oz. magnezij v pršilu

J&D Special Ionic magnezij je izjemno učinkovit zaradi številnih prednosti:

 • Hitro preide v krvni obtok, vpliva na bolečine in vnetja ter pospeši celjenje tkiv in kosti po poškodbah in športnih naporih.
 • Ionska oblika znanstveno dokazano omogoča globoko absorpcijo v le nekaj sekundah.
 • Ima kar 99,8-% farmacevtsko čistost.
 • Izdelan je v skladu s standardom ISO 22000: 2018, kar mu zagotavlja varnost, kakovost in učinkovitost.
 • Vse sestavine so proizvedene v EU.

J&D Special Ionic magnezij v spreju je vaš odgovor na pomanjkanje magnezija, obožujejo pa ga tudi športniki, saj učinkovito sprošča mišice in ublaži krče.

Razpršite bolečino v mišicah, prebavne težave in druge posledice pomanjkanja magnezija – hitro in učinkovito!